Individuele puppycursus

puppycursus

Individuele puppycursus Hengelo

De allerbeste start voor je pup: Unieke puppy cursus in Hengelo overijssel

Wil jij ook de allerbeste start met jouw pup? Wil jij je pup zo opvoeden dat hij of zij sociaalvaardig is naar mensen en honden? Dan zijn individuele lessen daar het beste voor.

Het levert je meer resultaat op omdat de puppycursus wordt aangepast op jullie wensen en de ontwikkelingsfase van je pup. Tijdens deze lessen leer je hoe je een duurzame relatie op kunt bouwen. De lessen zijn maatwerk en sluiten aan bij dat waar jij als eigenaar tegen aan loopt. Je leert wat je pup nodig heeft en hoe je hem daarin kan begeleiden.

Wat gaan we doen?

Als puppycoach kom ik bij jou thuis en kijk ik samen met jou naar je wensen. Tijdens de lessen leer je de pup hoe hij zijn pootjes op de grond kan houden, je leert wandelen met een slappe lijn, dat hij komt als je roept, het begin van wacht en je leert wat mentale stimulatie is. Je leert je pup om te gaan met verschillende situaties die je in het dagelijks leven tegen komt.

De begeleiding die je krijgt is geen traditionele training maar  volgens de allernieuwste inzichten, daarbij staat het welzijn van de hond voorop.

Het is een natuurlijke manier van omgaan met de hond, gebaseerd op respect en vertrouwen. Alles gebeurt in kleine stapjes op het tempo van de pup, waardoor hij of zij uitgroeit tot een stabiele en ontspannen en sociale pup.

Wat leer je verder?

Je leert over de taal van de hond waardoor je hem beter leert begrijpen en bij kunt sturen in de opvoeding. Het maakt het contact sterker en je zult minder tegen opvoedingsperikelen aanlopen omdat je zelf in staat bent je pup op een positieve manier te begeleiden.

Over de individuele puppy cursus:

 • 6 individuele praktijklessen op een zelf gekozen locatie, en bij jou thuis
 • lessen duren een half uur
 • Na elke les ontvang je een verslag zodat je thuis verder kan oefenen
 • Voor pups vanaf 9 weken
 • De lessen zijn overdag door de week en in het weekend
 • Drie maanden traject van 6 lessen
 • Je krijgt het boekje “In dialoog met je hond” en interessante artikelen

Waarom individuele puppylessen?

Het socialiseren van je hond is belangrijk. Dit geldt voor het contact tussen honden, maar ook tussen mens en hond. Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat dit in kleine stapjes gebeurt, op het tempo van de pup.

Een pup kan zijn hele leven last houden van een slechte ervaring. Het meest belangrijke is dat je pup zelfvertrouwen op bouwt en zelfstandig keuzes kan maken.

Goede ervaringen helpen je pup om vaardigheden te ontwikkelen om met diverse situaties om te leren gaan.

Je zou denken dat je een pup met andere pups moet laten spelen. Een pup kent nog geen sociale vaardigheden. Socialiseren kan alleen als je twee pups hebt die al weten hoe het hoort, maar pups weten dit nog niet.

Voor veel pups zijn groepjes teveel van het goede, ze raken overprikkeld omdat ze teveel afgeleid worden door andere honden en mensen, waardoor ze niets meer leren. Van honden die in een groep te wild zijn leert jou pup heel weinig.

Men denkt vaak dat je naar een puppygroep moet om de hond te socialiseren maar door onderzoek weten we dat dit niet hoeft. Beter is een paar goede volwassen honden op te zoeken in je omgeving die de sociale vaardigheden al kennen, honden die stabiel zijn en rustig waardoor je pup op zijn tempo sociale vaardigheden kan leren.

Om je pup en jou persoonlijk te kunnen begeleiden, in jullie eigen tempo en met jullie eigen wensen, werk ik het liefst individueel.

PERSOONLIJKE PUPPY CURSUS

Één op één cursus voor jou en je puppy. Kennismaken of advies? Neem contact op:

De voordelen van individuele puppycursus:

 • De cursus is helemaal afgestemd op jouw pup
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding.
 • Je hoeft niet op andere cursisten te wachten en je pup heeft minder last van afleidingen van andere honden.
 • Doordat het individueel is kan de socialisatie makkelijker op het tempo van de pup gaan, waardoor de pup makkelijker zal leren en het resultaat is dan in een groep.
 • Hondenschool Maroef komt ook bij je aan huis, je pup wordt thuis nog minder afgeleid en krijgt toch een optimale socialisatie.
puppy cursus hond

Visie van Maroef

De cursus van Maroef is gericht op de natuurlijke behoefte van de hond, en een ontspannen en vriendelijke manier van benaderen. De nadruk ligt in het opvoeden en hoe je op een natuurlijke manier om kunt gaan met de dingen waar je tegenaan loopt. Dit gebeurt op een ontspannen manier om een liefdevolle relatie op te bouwen.
Je leert het komen en wachten, dit is belangrijk voor de veiligheid van je pup. Behalve de zoekspelletjes werken we weinig met voer.

Bij maroef leer je je pup echt begrijpen waardoor  het leren luisteren makkelijker wordt.

Hondeschool Maroef geeft begeleiding in:

 • Hengelo Overijssel
 • Enschede
 • Almelo
 • Borne
 • Zenderen
 • Goor
 • Nijverdal
 • Haaksbergen

Ervaringen

Een greep uit de ervaringen van de individuele puppy les bij Maroef

★★★★★

“Ik vind het bijzonder. Mijn pup beet aan voorwerpen. Doordat ik hem meer rust gaf, was het bijten op voorwerpen weg”

★★★★★

“Het werkt echt, mijn pup was onrustig, nu ik minder met hem doe slaapt hij meer”

★★★★★

“Wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Ik heb niet alleen geleerd hoe mijn pup zelfvertrouwen kan krijgen maar ikzelf heb ook door jou meer zelfvertrouwen gekregen”

★★★★★

“Ik verbaas me er over dat je zonder commando’s, en correcties je pup kan leren luisteren”

Op een vriendelijke en plezierige manier samen leven met je hond

Geen dominantie en straf,
maar vriendschap en samenwerken

3
cursus puppy loopt over brug