Sociale leerzame wandeling

Leuk en leerzaam voor baas en hond

Sociale wandelingen/social walks zijn opgezet door Turid rugaas. Alleen PDTE hondenscholen en trainers die de opleiding van Raili halme of winkie Spiers hebben gevolgd kunnen deze wandelingen geven. Alleen PDTE hondenscholen en trainers die zijn opgeleid door Turid Rugaas, Sheila Harper, Raili Halme gebruiken de kalmerende signalen op de juiste manier. Hondenschool Maroef is lid van de PDTE

De sociale leerzame wandelingen zijn voor jonge honden, honden die angstig zijn, honden die uit het buitenland komen en weinig zelfvertrouwen hebben, voor honden die uitvallen naar honden en mensen, maar ook voor cursisten en oud cursisten. De wandelingen worden begeleid door Mimi gedragstherapeute.De wandelingen worden gehouden in kleine groepjes van maximaal 3 honden. De locatie is in de mooie bossen van het lonnerkermeer. De hond leert aangelijnd op ruime afstand kennis te maken met andere honden. Daardoor blijft het stress niveau laag. De hond leert wennen aan allerlei situaties en zal leren zich rustig te gedragen met andere honden. Angstige honden gaan leren dat ze niet angstig hoeven te zijn. De hond leert om de confrontatie uit de weg te gaan.

Tijdens de wandelingen zullen geur- speur en zoekspelletjes aan de orde komen. Maar ook het komen bij de baas en het wandelen met een slappe lijn. We maken ook gebruik van de natuurlijke materialen van het bos.

Wat leert de hond:

  • Zelfvertrouwen te krijgen
  • Samen werken met de baas
  • Sociale vaardigheden dmv kalmerende signalen

Positieve ervaringen opdoet met andere honden
De hond leert eigen keus maken

Wat leert de baas:

 • Inzicht krijgen in de communicatie van de hond
 • Je leert hoe je kan reageren in bepaalde situaties
 • Hoe kun je je hond zelfvertrouwen geven

Wat nog meer:

  De eerste les is een individuele les. Daarna komt de hond in de groep.

 • Wanneer je hond uitvalt naar andere honden kan het zijn dat je eerst individuele lessen krijgt

Wanneer:</strong

Op woensdagmorgen 27 januari kwart over tien of zaterdagmiddag
In overleg op andere dagen.

Kosten:

op aanvraag

 

Neem vrijblijvend contact met ons op