Nieuws

De logeehond

Afgelopen periode heb ik een logee hond gehad. Het was heel gezellig en leerzaam, ik bedacht me dat het goed is om mijn belevenissen of bevindingen op te schrijven.

Het fijne van een logee hond is, dat ze zindelijk zijn als ze bij je komen logeren, maar vaak bedenkt men niet dat de hond al in een gezinssituatie heeft meegedraaid, en gewend is aan een dagelijks ritme en een vertrouwde omgeving. Het is dan ook belangrijk om te bedenken dat het totaal vreemd is voor een logee hond om in een andere omgeving rond te lopen. Alles is anders als hij bij jou als eigenaar als oppas hond bij jou komt. Hij wordt als het ware weggerukt uit zijn vertrouwde omgeving. De ene hond zal daar meer moeite mee hebben dan de andere om te wennen aan een nieuwe omgeving.

Het is dan ook verstandig om de logeehond eerst een paar dagdelen op proef te nemen om te kijken of de hond zich wel thuis voelt bij jou als nieuwe eigenaar. Zodra de hond bij je is zal je de hond in eerste instantie een veilige plek moeten bieden waar hij zich veilig kan voelen. Dat kan zijn eigen mand zijn,, maar het kan ook best zijn dat de hond je bank fijn vindt om op te liggen. Het is belangrijk dat je inzicht hebt in de hondentaal en begrijpt welke signalen je hond laat zien. Een logee hond moet vertrouwen opbouwen en heeft veel rust nodig. Meestal willen we , met goede bedoelingen, meteen van alles doen met onze logee. Bijvoorbeeld drukke spelletjes of lange wandelingen, maar meestal is dat veel te veel voor een logee hond. Een logee hond heeft net als een herplaats-hond vaak veel tijd nodig om te wennen.

logeehond bij maroef

Wat kan jij doen als nieuwe oppas eigenaar?

  • Een lange riem en een y-vormig tuigje vragen zodat de hond wat ruimte heeft om zichzelf te worden;
  • Laten snuffelen en de omgeving op zijn tempo laten verkennen;
  • Niets van hem willen of vragen;
  • Rust geven en met rust laten;
  • Niet alleen laten, het “alleen leren zijn” langzaam opbouwen;

Ook al kan de hond bij zijn eigenaar wel alleen zijn, betekent het niet dat hij in een vreemde omgeving alleen kan zijn. Dit moet je heel langzaam opbouwen. Soms hebben we te hoge verwachtingen en denken dat de logee het wel aankan.

  • Tijd geven tijdens het wandelen in de woonwijk, staat hij veel stil? Wil hij niet meer mee lopen? Ga dan weer terug en probeer het de volgende wandeling weer. Mogelijk dat de wandeling erg vreemd en moeilijk is voor de logee.
  • Vaak zal een logeehond achter je aan lopen in huis, zodra hij zich meer op zijn gemak voelt zal dit minder worden. Geef het de tijd;
  • Als hij zich op zijn gemak voelt kan je neuswerk spelletjes met hem doen;
  • Naar rustige plekken gaan/ drukke plekken vermijden;
  • Als hij eenmaal gewend is dan kan je langzaam beginnen met het aanbieden van nieuwe dingen.

Het kan zomaar zijn dat je logeetje gaat blaffen naar mensen terwijl dit niet in zijn thuis situatie gebeurt. Dan is het verstandig om meer afstand te houden van mensen. Zodra de logee meer gewend is en hij vertrouwen heeft in zijn nieuwe situatie zal het blaffen minder worden of zelfs wel over zijn.

logeehond bij maroef in hengelo

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Omslagafbeelding voor maroef.nl Hondencoach
257
maroef.nl Hondencoach

maroef.nl Hondencoach

Gediplomeerd hondengedragstherapeute , samenwerken en communiceren zonder commanderende commando's

Beste volgers, 
In verband met mijn pensioen ga ik stoppen met lesgeven. Ik blijf nog tot eind van het jaar bereikbaar. Voor nu ga ik heerlijk genieten samen met mijn hond. Ben je benieuwd naar de visie die Maroef ook heeft, dan stuur ik je graag door naar collega mirjam kooy van www.natuurlijkhondzijn.nl

Beste volgers,

In verband met mijn pensioen ga ik stoppen met lesgeven. Ik blijf nog tot eind van het jaar bereikbaar. Voor nu ga ik heerlijk genieten samen met mijn hond. Ben je benieuwd naar de visie die Maroef ook heeft, dan stuur ik je graag door naar collega mirjam kooy van www.natuurlijkhondzijn.nl
... Meer bekijkenMinder bekijken

3 maanden geleden
Meld je aan voor een gratis uurtje. Delen graag

Meld je aan voor een gratis uurtje. Delen graagVraag je je af waarom het niet lukt om je hond te leren ontspannen alleen thuis te zijn?

Als je aan het oefenen bent, moet je dan je hond laten blaffen en pas naar binnen gaan als ie stil is?

Een pup kan nog geen verlatingsangst hebben toch?

Heb jij deze vragen of misschien wel een heel andere vraag?
Wil je antwoord op jouw vraag?

Neem dan deel aan het gratis online vragenuurtje (30 augustus 11.00 uur/ 11 september 19.30 uur / 24 september 20:30) aan 2 gespecialiseerde deskundigen. Vraag ons maar raak over jouw hond die het moeilijk heeft alleen thuis!

Vergroot je kennis en zet nu snel de eerste stappen op weg naar jouw vrijheid en ontspanning voor je hond

Stuur een mailtje naar info@ophondsewijze.nl met de datum van je voorkeur en je ontvangt een link naar het online vragenuurtje. Je kunt ook via dit linkje mijn contactformulier invullen: nieuw.ophondsewijze.nl/contact/

Gratis en vrijblijvend!
... Meer bekijkenMinder bekijken

3 maanden geleden

2 ReactiesReageer op Facebook

Dank je wel voor het delen! Samen voor hondenwelzijn💪🏻

Dankjewel voor het delen 😇

1224