Nieuws

Hoera, we krijgen een pup

Een pup in huis nemen is voor ons mens een feest. De een maakt een weloverwogen een keus een ander neemt in een opwelling een pup in huis.

Het is verstandig om te kijken of een pup wel past in jouw situatie. Onderstaand allerlei vragen die je jezelf kan stellen.

Je krijgt een pup Past een pup bij je gezinssituatie? Waar woon je, hoe woon je, woon je in een drukke omgeving. Heb je een tuin of een balkon. Welk ras kies je, of kies je een kruising. Het ene ras kan makkelijker leren alleen zijn dan het andere. Heb je genoeg tijd om te wandelen. Het eneras heeft later meer nodig dan het andere. Welk soort vacht kies je? Kort haar, lang haar, krullen of ruwhaar. Welke fokker kies je. Een grote fokker, een kleine of een gelegenheid nestje. Kies je een hond met een stamboom of juist niet. Binnen veel rassen zijn ziektes. Dit is belangrijk bij je keuze. Wil je naar een hondenschool, welke kies je, waar kies je voor , voor een groep of individuele lessen, welke visie kies je. Welke methode kies je. Eentje die een quick fix methode heeft of een hondenschool die helemaal gericht is op jou en je hond, die zich bezig houdt met het welzijn en die kijkt per les wat jou hond aan kan. Wat wil wil je: grote groepen, waar je pup veel prikkels krijgt, of kleine groepen van maximaal 3 pups of individuele lessen waar jij en je pup persoonlijke aandacht krijgt. Lees ter voorbereiding de boeken die over de nieuwste inzichten gaan, zoals de boeken van Turid Rugaas, en het boekje puppy wijs van Petra de Munnik. Kijk uit met internet. Daar staan artikels op over de nieuwste inzichten maar ook over de oude inzichten.

Waar moet je verder nog aan denken?

Verzekering, dierenarts kosten, Laat je je hond inenten of titeren, Fysio, belasting, voer, geef je je hond een graanvrije brok, vers vlees of gewone brok. Wat zit er in het voer, waar kijk je naar, waar let je op. Welke beloningsnoepjes geef je. Wat is wijs. Waar vind je die informatie. Welke riem koop je, welke halsband of tuigje, licht je goed in wat beter is voor je hond.

Verwachtingen

In mijn praktijk als gedragstherapeute,kom ik dagelijks mensen tegen die te hoge verwachtingen hebben van hun pup. Opvoeden kost heel veel tijd, en heel veel geduld. Elke pup is weer anders. Vaak hebben mensen al heel veel uitgestippeld voor hun hond. In veel gevallen blijkt de pup, of hond niet te voldoen aan de verwachtingen. Mijn eigen flatcoated was een snel gestreste hond. Ik merkte al snel dat ze niet in een groepje kon. Sterker nog, vaak apporteren was niet goed voor haar. Daar werd ze hyper van. Mijn verwachtingen moest ik toen bijstellen.
Wat je je goed moet realiseren, is dat je een hond kiest voor 10-15 jaar. Hij verdient jou aandacht en liefde. Kortom een pup is een feest, maar maak zijn leven een feest bereid je goed voor.

Mimi van Baars, gediplomeerd gedragstherapeute Puppy en gedragsbeleiding op maat.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for maroef.nl Hondencoach
257
maroef.nl Hondencoach

maroef.nl Hondencoach

Gediplomeerd hondengedragstherapeute , samenwerken en communiceren zonder commanderende commando's

Mijn kleine grote vriendje Bart van Hond InZicht - Marleen van Baal was op deze prachtige dag gezellig bij me. 

Het begon vanmorgen wat spannend want Bart   heeft in mijn tuin een kat willen verjagen. Alles ging goed met hem maar het was wel even schrikken. Daarna hebben we heerlijk in het bos gelopen om alle stress uit het lichaam te krijgen. Bart heeft op de terugweg lekker in de auto geslapen en ook thuis gezellig bij mij op de bank. het is een echt lief vriendje. Tot gauw weer Bart.Image attachmentImage attachment+3Image attachment

Mijn kleine grote vriendje Bart van Hond InZicht - Marleen van Baal was op deze prachtige dag gezellig bij me.

Het begon vanmorgen wat spannend want Bart heeft in mijn tuin een kat willen verjagen. Alles ging goed met hem maar het was wel even schrikken. Daarna hebben we heerlijk in het bos gelopen om alle stress uit het lichaam te krijgen. Bart heeft op de terugweg lekker in de auto geslapen en ook thuis gezellig bij mij op de bank. het is een echt lief vriendje. Tot gauw weer Bart.
... Meer bekijkenMinder bekijken

2 weken geleden
Terug van een super geweldige vakantie in Engeland met mijn zus.Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Terug van een super geweldige vakantie in Engeland met mijn zus. ... Meer bekijkenMinder bekijken

2 weken geleden

Reageer op Facebook

Fijn dat jullie zo genoten hebben en prachtige foto’s !

Snel weer doen❀️

Wow, dat ziet er mooi uit! Zeker super!

Was echt geweldig zusje!

Wat een prachtige omgeving..mooie foto's

View more comments

In verband met de hitte zijn alle  lessen van maroef.nl Hondencoach  verzet. Iedereen heeft een mail gehad. Heb je deze mail  niet gekregen laat het me dan even  weten in een pb

In verband met de hitte zijn alle lessen van maroef.nl Hondencoach verzet. Iedereen heeft een mail gehad. Heb je deze mail niet gekregen laat het me dan even weten in een pb ... Meer bekijkenMinder bekijken

3 weken geleden
Het boek puppy wijs is een absolute aanrader voor elke eigenaar die meer wil weten over de opvoeding en gedrag van je pup of volwassen hond. Top boek. 

Fotos van je vakantie  kan je op het originele bericht plaatsen
Delen wordt op prijs gesteld.

Het boek puppy wijs is een absolute aanrader voor elke eigenaar die meer wil weten over de opvoeding en gedrag van je pup of volwassen hond. Top boek.

Foto's van je vakantie kan je op het originele bericht plaatsen
Delen wordt op prijs gesteld.Win win win

π™Žπ™šπ™₯π™©π™šπ™’π™—π™šπ™§ π™–π™˜π™©π™žπ™šπ™’π™–π™–π™£π™™

De vakantie zit er voor de meesten weer op. Plaats hieronder je leukste (vakantie)kiekje van je hond (of wees creatief 🐢) en wie weet win jij aan het eind van deze week ons boek PuppyWijs. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven 😊

Delen wordt gewaardeerd.
... Meer bekijkenMinder bekijken

4 weken geleden