Maatwerk hondenbegeleiding

Maatwerk, wat houdt dit in?

Eenvoudig gezegd past maatwerk niet in een (standaard) training of cursus. Maatwerk is specifiek gericht op jouw hond.

Hierbij is analyseren van het probleem en achterhalen van de oorzaak de eerste stap. Daarna kan pas een plan van aanpak worden gemaakt. Daarbij heeft elke hond en ieder mens als individu zijn eigen behoeftes.

maatwerk begeleiding hond

Voorbeelden waarbij maatwerk uitkomst biedt

Mijn hond valt uit

Neem bijvoorbeeld een hond die uitvalt naar een andere hond. Er kunnen een heleboel oorzaken zijn dat een hond uitvalt naar andere honden. Het kan zijn dat er een medische oorzaak is, bijvoorbeeld ergens een lichamelijk ongemak, maar het kan ook zijn dat de hond, honden spannend vindt door welke reden dan ook. Een hond die uitvalt ga je niet meteen blootstellen aan andere honden, maar je kijkt eerst naar wat de oorzaak is en maakt dan een plan van aanpak. Welk plan kan je alleen maar maken als je daar onderzoek in doet.

Mijn puppy bijt

Bijvoorbeeld het puppy bijten, waarom bijt de pup? Heeft hij ergens pijn? Dit kunnen bijvoorbeeld de darmen zijn, maar het kan ook een ander ongemak zijn. Is de pup overprikkeld en waar komt dat vandaan, doet de eigenaar ook niet iets te veel.

Trekken aan de lijn

Het trekken aan de lijn. Trekken aan de lijn heeft vele oorzaken, bijvoorbeeld een medische oorzaak. Of mogelijk de situatie waar je loopt is te moeilijk. Het heeft geen zin als je niet weet waarom de hond trekt om adviezen te geven zoals bijvoorbeeld een “naast” oefening.

We kijken ook naar de mens

Maatwerk is ook kijken naar welke behoefte er is bij de mens. Wanneer je als hondeneigenaar geen klankbord hebt weet je ook niet zeker of je het wel goed doet. Het is fijn als een ervaren iemand je dan tijdelijk ondersteunt en daarbij niet alleen verteld wanneer iets fout gaat maar ook wanneer je het goed doet, dat is namelijk net zo belangrijk.

Samen onderzoeken en oplossen

Samen kijken we niet alleen in grote lijnen naar het probleem, maar ook naar kleine details zoals bijvoorbeeld de signalen van de hond, wat verteld de hond en hoe reageert de hond op bepaalde lichaamstaal en houding van de eigenaar.

Kortom maatwerk is echt precisiewerk, van probleem naar oplossing

N

Maatwerk voor het beste resultaat

N

Goede analyse van oorzaak gedrag hond

N

Gedrag bijsturen zonder straf of dwang

N

Persoonlijk en betrokken begeleiding

N

Samenwerken vanuit respect en vertrouwen

N

Bij jou thuis of op onze locatie

Maatwerk begeleiding nodig voor je hond?

Neem contact op met Maroef. Mimi van Baars helpt je graag verder:

Bel: 06 – 33 97 97 76

Contactpagina

maatwerk begeleiding hond locatie maroef