Nieuws

maroef.nl Hondencoach

maroef.nl Hondencoach

257

Gediplomeerd hondengedragstherapeute , samenwerken en communiceren zonder commanderende commando's

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Zeer goed omschreven. Moet je niet gewoon strenger zijn?.

Zeer goed omschreven. Moet je niet gewoon strenger zijn?.Gisteren was ik in gesprek met iemand die via mij voor het eerst meer hoorde over honden met verlatingsangst. Ik vertelde over mijn eigen duo en dat het soms best een puzzel is als je eens een paar uurtjes weg wilt plannen, want er moet altijd eerst oppas gevonden worden. Eerlijk, dit haalt soms best een stuk spontaniteit uit je leven..
Gelukkig heb ik inmiddels door mijn opleiding de kennis in huis om met mijn honden te trainen, maar het is wel iets van de lange adem.. en toen kreeg ik de vraag: "moet je niet gewoon wat strenger zijn voor je honden?"

Strenger zijn voor je hond, is dat dan de oplossing voor verlatingsangst?

Nee.. ik kan je zonder enige twijfel vertellen dat je met streng zijn niets gaat veranderen aan dit ingewikkelde probleem. Je hebt namelijk te maken met een hond die een intens gevoel van angst ervaart! Hij is niet ondeugend, eigenwijs en hij doet het ook zeker niet om jou dwars te zitten of om jouw gezelschap af te dwingen.. Hij is bang!

Ik vergelijk het altijd maar met mijn angst voor spinnen.. Als je mij heel streng opdraagt om een spin op te pakken of me verteld dat ik me aanstel als ik zo'n achtpotig monster in mijn huis zie.. word mijn angst dan minder? Leer ik dat spinnen in feite niemand kwaad doen en zelfs nuttig zijn? Voel ik steun en begrip omdat ik iets nu eenmaal heel spannend vind? In alle gevallen is het antwoord "nee" en de meeste mensen snappen dit ook.

Besef je dat dit ook zo is voor jouw hond die paniek voelt als hij alleen thuis is. De enige manier om hier op positieve wijze verandering in aan te brengen, is door middel van steun, support en succeservaringen. Met kleine , angstvrije stapjes mag jouw hond ervaren dat het okay is om even alleen te zijn!

Wil je hier meer over weten? Of ben je op zoek naar praktische begeleiding om jouw hond het vertrouwen (terug) te geven als hij alleen thuis is? Je mag me altijd een mail sturen voor een vrijblijvende kennismaking!

#ophondsewijze #hondenwelzijn #welzijnsgericht #sapro #verlatingsangstbijhonden #hondalleenthuis #julienaismith #vertrouwdalleenthuis #verlatingsangst
... Meer bekijkenMinder bekijken

2 maanden geleden

2 ReactiesReageer op Facebook

Dankjewel voor het delen 🥰

En daarnaast kan je niet eens streng zijn tegen je hond als je niet thuis bent😂 dus het advies gaat zowieso niet op.

Op de een of andere duistere reden heeft Facebook mijn messenger verwijdert. Wil je mij een berichtje sturen, of heb je dat gedaan dan kan ik niet antwoorden. Ik ben gewoon bereikbaar via mijn mail adres. ... Meer bekijkenMinder bekijken

2 maanden geleden

1 ReactieReageer op Facebook

Daar had ik ook "last" van Mimi. Gelukkig inderdaad een bel bij onze voordeur ☺️

.Mijn  certificaat van de cursus stress management is er. Nu is het voorlopig Me time. 
Lekker genieten van mijn jonge puber puppy en mijn vrije  tijd.

.Mijn certificaat van de cursus stress management is er. Nu is het voorlopig Me time.
Lekker genieten van mijn jonge puber puppy en mijn vrije tijd.
... Meer bekijkenMinder bekijken

3 maanden geleden

2 ReactiesReageer op Facebook

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd!

Mooi duidelijk verhaal. Ooit heb ik dit meegemaakt met een oude hond. Men zegt zo makkelijk hij is eigenwijs

Mooi duidelijk verhaal. Ooit heb ik dit meegemaakt met een oude hond. Men zegt zo makkelijk hij is eigenwijsEigenwijze wolf? Of grenzen aangeven......

Gister avond hadden Ceo en ik detectie les bij Perroamigohondenwelzijn

We kozen een nieuwe geur voor hem uit. Kruidnagel. Omdat ik dat wel lekker vind ruiken. Ceo kent de basis principes van detectie al wel. Maar we begonnen simpel.
Boukje had haar geurbron kruidnagel in haar handen en hij kreeg zijn 'click' als hij de geurbron aanwees.

Wat deed ceo nou? Hij was opweg naar Boukje haar hand, maar draaide elke keer 10 cm van te voren zijn neus af en kwam bij mij zijn beloning halen.

Nu zullen veel mensen denken... Het is een wolfhond, die werkt niet zo graag. Of hij is eigenwijs/loopt de kantjes ervan af🫣 sommige trainers zullen zelfs met iets meer dwang aanleren dat hij toch echt de geurbron zelf moet aanwijzen.. of hopeloos opnieuw proberen totdat beide partijen gefrustreerd zijn.

Wij gaven het 3 kansen. Ceo was heel gemotiveerd onderweg naar de geurbron, maar toch elke keer net 10 cm van te voren brak hij het af en draaide hij weg.

Zou hij de geur te intens vinden? Zeiden we tegen elkaar.

Jahoor, wij probeerden erna basilicum en deze kanjer heeft de gehele les ontzettend goed alle geur bronnen aangewezen.

Waarom deel ik dit nu?
Soms kunnen onze honden in onze ogen hartstikke eigenwijs zijn... Maar meestal zijn ze gewoon aan het communiceren...

Luister jij wel eens naar wat jouw hond te zeggen heeft als hij iets niet ( goed) wil uitvoeren?
... Meer bekijkenMinder bekijken

4 maanden geleden
Goed artikel over knuffelen.

Goed artikel over knuffelen.Een hond knuffelen die je amper kent? Wanneer is het fijn voor de hond en wanneer niet?

Ik vind dat er twee grote misverstanden zijn:
1. Een hond die gek doet en zich op zijn rug werpt om gekriebeld te worden wil graag aangeraakt worden?
Niet altijd! Deze strategie is er namelijk voor om juist wat afstand te creëren vanuit spanning. Dat klinkt tegenstrijdig, ik weet het. En toch is het zo. Kijk maar eens naar honden die dit naar elkaar doen als de ene hond nogal lomp inkomt. De andere hond kan ervoor kiezen om zich om te gooien, vaak gepaard met veel snelle bewegingen (of juist verstarren, maar dat is een ander verhaal). Je ziet de spanning over de situatie.
Helaas hebben we dit jarenlang verkeerd bestempeld als ‘onderdanig’.

2. Een hond die je amper kent, mag je niet uitgebreid knuffelen of aanraken?
Ook niet per sé! Blijf je communiceren met de hond, en hij is erg relaxed in het vragen om aandacht: waarom niet? Net zoals er zo ontzettend veel verschillende soorten mensen zijn, zijn er ook zo veel voorkeuren bij honden over aangeraakt worden!

Op de foto zie je mij met Floris. Floris had ik 1 keer eerder kort gezien. En nu vroeg hij toch echt om knuffels, verzorging, contact. Floris is zo’n hond die het echt wil. Hij vroeg het doeltreffend maar rustig. En dan krijg je een ontroerde gedragsdeskundige die precies doet wat Floris vraagt 😂😊❤️
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 maanden geleden
Load more