Visie en werkwijze

Maroef is geen gewone hondenschool. Wij geven op een hondvriendelijke manier les en werken vanuit de kalmerende signalen. Dit sluit optimaal aan bij de natuurlijke manier waarop honden leven en communiceren. Elke hond spreekt dezelfde taal. Die gebruiken ze om conflicten te voorkomen. Door onze manier van werken krijgt u inzicht in de gedragingen en communicatie van uw hond. Dat leidt tot een beter begrip van zijn gedrag en tegelijkertijd ontstaat er een relatie op basis van onderling vertrouwen en respect.

Uw hond een oefening aanleren kunt u in twee weken bereiken, maar uw hond echt leren luisteren is een proces dat meer tijd nodig heeft. Wederzijds respect en plezier om met elkaar bezig te zijn is bij ons het belangrijkste. U vindt bij ons dan ook geen standaardtraining. Hondengedrag wordt nooit onderdrukt maar begeleid. Uit onderzoek weten we dat honden die niet onderdrukt worden uiteindelijk beter luisteren, gezonder zijn en een harmonieus leven hebben.

De begeleiding die u bij ons krijgt is dan ook anders dan op vele andere hondenscholen. Wij werken volgens de nieuwste inzichten in hondengedrag. Bij ons geen snelle kunstjes en korte termijn resultaten. Slipkettingen, stroombanden, halfchecks, schreeuwen en slaan zitten dan ook niet in ons lespakket. Juist geen stress voor u of voor uw hond. Wij werken in een zo ontspannen mogelijke sfeer, met nooit meer dan 3-4 pups in een groepje. Hierdoor mag u rekenen op intensieve begeleiding en is het goed mogelijk rekening te houden met het individuele karakter van uw hond en uw persoonlijke wensen.

Kiest u ook voor een goede, prettige relatie met uw hond, kies dan voor Maroef.
Tot ziens bij Hondentraining & Gedragscentrum Maroef