Visie en werkwijze

Maroef is geen gewone hondenschool. Ik geef op een hondvriendelijke manier les en werk vanuit de kalmerende signalen. Dit sluit optimaal aan bij de natuurlijke manier waarop honden leven en communiceren. Elke hond spreekt dezelfde taal. Die gebruiken ze om conflicten te voorkomen. Door deze manier van werken krijg je inzicht in de gedragingen en communicatie van je hond. Dat leidt tot een beter begrip van zijn gedrag en tegelijkertijd ontstaat er een relatie op basis van onderling vertrouwen en respect.

Je hond een oefening aanleren kun je in twee weken bereiken, maar je hond echt leren luisteren is een proces dat meer tijd nodig heeft. Wederzijds respect en plezier om met elkaar bezig te zijn is bij mij het belangrijkste. Je vindt bij mij dan ook geen standaardtraining. Hondengedrag wordt nooit onderdrukt maar begeleid. Uit onderzoek weten we dat honden die niet onderdrukt worden uiteindelijk beter luisteren, gezonder zijn en een harmonieus leven hebben.

De begeleiding die je bij mij krijgt is dan ook anders dan op vele andere hondenscholen. Ik  werk volgens de nieuwste inzichten in hondengedrag. Bij mij geen snelle kunstjes en korte termijn resultaten. Slipkettingen, stroombanden, halfchecks, schreeuwen en slaan zitten dan ook niet in het  lespakket van Maroef.  Juist geen stress voor jou of voor je hond. Ik werk het liefst individueel,  in een zo’n ontspannen mogelijke sfeer. Hierdoor is het goed mogelijk om rekening te houden met het individuele karakter van je hond en jouw persoonlijke wensen.

Kies je ook voor een goede, prettige relatie met je hond, kies dan voor Maroef.
Tot ziens bij Hondenschool Maroef, coaching Mens & Hond