Puppy cursus Enschede

puppy cursus enschede

Puppycursus Enschede bij Maroef

Een puppycursus bij Maroef nabij Enschede is de beste start voor je pup. Bij Mimi geen quik fix methodes, maar er wordt naar de behoefte gekeken van je hond. Er wordt stilgestaan bij de hondentaal van je pup. Daarbij staat het welzijn van jou en je pup voorop en er wordt gewerkt met hondvriendelijke begeleiding zonder straf of dwang. Communiceren zonder commanderen staat centraal bij de cursus voor jouw pup.

Wil jij de puppy cursus aan huis in Enschede?
Dat kan bij hondenschool Maroef. Je leert alle sociale vaardigheden voor je hond om zo goed samen te kunnen werken en vertrouwen op de bouwen met je hond. Ook een goede start voor je pup? Neem dan contact op met Mimi van Baars.

Wat gaan we doen met de puppycursus?

Als puppycoach kom ik bij jou thuis in Enschede en kijk ik samen met jou naar je wensen. Tijdens de lessen leer je de pup hoe hij zijn pootjes op de grond kan houden, je leert wandelen met een slappe lijn, het begin van wacht, dat hij/zij komt als je roept en je leert wat mentale stimulatie is. Je leert je pup om om te gaan met verschillende situaties die je in het dagelijks leven tegen komt.

De begeleiding die je krijgt tijdens de puppycursus in Enschede is geen traditionele training. We gebruiken geen commanderende commando’s en werken op een natuurlijke manier. Daarbij staat het welzijn van de hond voorop.

Het is een natuurlijke manier van omgaan met de hond, gebaseerd op respect en vertrouwen. Alles gebeurt in kleine stapjes op het tempo van de pup, waardoor hij of zij uitgroeit tot een stabiele en ontspannen en sociale pup.

Wat leer je verder tijdens de puppy cursus?

Je leert veel over de taal van de puppy waardoor je hem of haar beter leert begrijpen en bij kunt sturen in de opvoeding. Het maakt het contact sterker en je zult minder tegen opvoedingsperikelen aanlopen omdat je zelf in staat bent je pup op een positieve manier te begeleiden.

Onze puppy cursus in Enschede bestaat uit:

 • 6 individuele praktijklessen op een zelf gekozen locatie, en bij jou thuis
 • lessen duren een half uur
 • Na elke les ontvang je een verslag zodat je thuis verder kan oefenen
 • Voor pups vanaf 9 weken
 • De lessen zijn overdag door de week en in het weekend
 • Drie maanden traject van 6 lessen
 • Je krijgt het boekje “In dialoog met je hond” en interessante artikelen

Waarom individuele puppycursus?

Het socialiseren van je hond is belangrijk. Dit geld voor het contact tussen honden, maar ook tussen mens en hond. Voor een goede socialisatie is het belangrijk dat dit in kleine stapjes gebeurt, op het tempo van de pup.

Een pup kan zijn hele leven last houden van een slechte ervaring. Het meest belangrijke is dat je pup zelfvertrouwen op bouwt en zelfstandig keuzes kan maken.

Goede ervaringen helpen je pup om vaardigheden te ontwikkelen om met diverse situaties om te leren gaan.

Je zou denken dat je een pup met andere pups moet laten spelen. Een pup kent nog geen sociale vaardigheden. Socialiseren kan alleen als je twee pups hebt die al weten hoe het hoort, maar pups weten dit nog niet.

Voor veel puppy’s zijn groepjes teveel van het goede!

Veel pups raken overprikkeld doordat ze teveel afgeleid worden door andere mensen en honden, waardoor ze niets meer leren. Van honden die in een groep te wild zijn leert jou pup heel weinig.

Vaak denkt men dat je naar een puppygroep moet om de hond te socialiseren maar door onderzoek weten we dat dit niet hoeft. Een paar goede volwassen honden op zoeken in je omgeving die de sociale vaardigheden al kennen is beter, honden die rustig en stabiel zijn waardoor je pup op zijn/haar tempo sociale de vaardigheden kan leren.

Om jou en je pup persoonlijk te kunnen begeleiden werk ik het liefst individueel, in jullie eigen tempo en naar jullie eigen wensen.

Meer weten over onze Puppycursus in Enschede? Neem contact op.

PUPPY CURSUS ENSCHEDE

Één op één puppycursus in Enschede voor jou en je puppy.
Kennismaken of advies? Neem contact op:

.De voordelen van individuele puppycursus:

 • De cursus is helemaal afgestemd op jouw pup
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding.
 • Je hoeft niet op andere cursisten te wachten en je pup heeft minder last van afleidingen van andere honden
 • Doordat het individueel is kan de socialisatie makkelijker op het tempo van de pup gaan, waardoor de pup makkelijker zal leren en het resultaat hoger zijn dan in een groep.
 • Hondenschool Maroef is vlakbij Enschede en Mimi komt ook bij je aan huis, je pup wordt thuis nog minder afgeleid en krijgt toch een optimale socialisatie.
enschede puppy cursus

De visie van Maroef

De puppycursus van Maroef is gericht op de natuurlijke behoefte van de pup, en een ontspannen en vriendelijke manier van benaderen.

De nadruk ligt in het opvoeden  en  hoe je een natuurlijke manier om kunt gaan met de dingen waar je tegenaan loopt. Dit gebeurt op een ontspannen manier om een liefdevolle relatie op te bouwen. Je leert het komen en wachten, dit is belangrijk voor de veiligheid van je pup. Behalve de zoekspelletjes werken we weinig met voer.

Bij onze puppycursus in Hengelo leer je je pup echt begrijpen waardoor het leren luisteren makkelijker wordt.

Hondeschool Maroef geeft puppycursus in:

 • Enschede
 • Hengelo
 • Almelo
 • Borne
 • Zenderen
 • Goor
 • Nijverdal
 • Haaksbergen
 • En andere plaatsen in de regio Enschede

Ervaringen

Een greep uit de ervaringen van de individuele puppyles bij Maroef

★★★★★

“Ik vind het bijzonder. Mijn pup beet aan voorwerpen. Doordat ik hem meer rust gaf, was het bijten op voorwerpen weg”

★★★★★

“Het werkt echt, mijn pup was onrustig, nu ik minder met hem doe slaapt hij meer”

★★★★★

“Wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Ik heb niet alleen geleerd hoe mijn pup zelfvertrouwen kan krijgen maar ikzelf heb ook door jou meer zelfvertrouwen gekregen”

★★★★★

“Ik verbaas me er over dat je zonder commando’s, en correcties je pup kan leren luisteren”

Op een vriendelijke en plezierige manier samen leven met je hond

Geen dominantie en straf,
maar vriendschap en samenwerken

3

Ben jij op zoek naar een gecertificeerde hondentrainer voor je pup in Enschede? Dan zit je bij hondenschool Maroef goed! Eigenaresse Mimi van Baars is gespecialiseerd in puppybegeleiding, honden opvoeding en gedragstherapie.

cursus puppy enschede