Nieuws

Social Media

Stel je voor; jij bent verdiept in een bericht op je telefoon. Je partner vertelt jou iets. Je hoort maar de helft van wat hij zegt omdat je er niet met je aandacht bij bent. Je kijkt op gefrustreerd op van je telefoon omdat je gestoord wordt tijdens het lezen van een leuk bericht. Er kunnen een aantal dingen gebeuren. Hij begrijpt je en vertelt zijn verhaal nog een keer of hij raakt geïrriteerd en heeft geen zin meer om het verhaal nog een keer te vertellen.Wat heeft dit nou met honden te maken?

Nou zul je denken wat heeft social media nou met honden te maken?

Dat ga ik je vertellen. Wij mensen gebruiken de krant, tv, internet, facebook en tijdschriften als social media om onze informatie te krijgen. De hond heeft zijn eigen social media, namelijk zijn neus. Wij mensen hebben ongeveer 50 miljoen geurcellen. Honden hebben 300 tot 500 geurcellen. Met zijn neus neemt hij alles waar. Hij ruikt honden, mensen geuren die wij bij ons dragen maar ook geuren van anderedieren.

Waarom is snuffelen zo belangrijk voor de hond?

Snuffelen is behoefte nummer 1 bij de hond. Hij snuffelt om te weten wie of wat er gelopen heeft, wie er geplast heeft, of welk diersoort er heeft gelopen. Snuffelen kan een hond rustig maken maar ook onrustig, bijvoorbeeld als hij een hond ruikt die hij spannend vindt. Mag hij niet of weinig snuffelen dan is de kans zeer groot dat hij gefrustreerd raakt omdat hij gestoord wordt in een voor hem belangrijke informatie. Door de frustratie kan hij gestrest raken met alle vervelende gevolgen van dien. Zo kan hij bijvoorbeeld anders gaan reageren op honden, mensen en dingen.

Het is daarom van belang dat je hem de mogelijkheid geeft tot snuffelen maar ook uit laat snuffelen. Mensen vinden het snel te lang duren maar als je je hond observeert en ziet wat er gebeurt, dan valt het meestal mee. In het boekje “Kalmerende signalen” van Turid Rugaas kan je hier meer over lezen.

Wat kan je doen om aan de snuffelbehoefte van je hond te voldoen?

Om geen gefrustreerde hond te krijgen kan je het volgende doen:•Uit laten snuffelen;•Wachten tot hij zelf weer mee loopt;•Mentale stimulatie aanbieden door vreemde dingen te laten onderzoeken op zijn tempo;•Niet meetrekken als je hond aan de lijn loopt maar wachten tot hij is uitgesnuffeld en vanzelf mee loopt.

Wil je meer weten over deze social media snuffelwandeling? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak met mij.

Mimi van Baars
Hondenschool Maroef

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for maroef.nl Hondencoach
257
maroef.nl Hondencoach

maroef.nl Hondencoach

Gediplomeerd hondengedragstherapeute , samenwerken en communiceren zonder commanderende commando's

Mijn kleine grote vriendje Bart van Hond InZicht - Marleen van Baal was op deze prachtige dag gezellig bij me. 

Het begon vanmorgen wat spannend want Bart   heeft in mijn tuin een kat willen verjagen. Alles ging goed met hem maar het was wel even schrikken. Daarna hebben we heerlijk in het bos gelopen om alle stress uit het lichaam te krijgen. Bart heeft op de terugweg lekker in de auto geslapen en ook thuis gezellig bij mij op de bank. het is een echt lief vriendje. Tot gauw weer Bart.Image attachmentImage attachment+3Image attachment

Mijn kleine grote vriendje Bart van Hond InZicht - Marleen van Baal was op deze prachtige dag gezellig bij me.

Het begon vanmorgen wat spannend want Bart heeft in mijn tuin een kat willen verjagen. Alles ging goed met hem maar het was wel even schrikken. Daarna hebben we heerlijk in het bos gelopen om alle stress uit het lichaam te krijgen. Bart heeft op de terugweg lekker in de auto geslapen en ook thuis gezellig bij mij op de bank. het is een echt lief vriendje. Tot gauw weer Bart.
... Meer bekijkenMinder bekijken

2 weken geleden
Terug van een super geweldige vakantie in Engeland met mijn zus.Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Terug van een super geweldige vakantie in Engeland met mijn zus. ... Meer bekijkenMinder bekijken

2 weken geleden

Reageer op Facebook

Fijn dat jullie zo genoten hebben en prachtige foto’s !

Snel weer doen❤️

Wow, dat ziet er mooi uit! Zeker super!

Was echt geweldig zusje!

Wat een prachtige omgeving..mooie foto's

View more comments

In verband met de hitte zijn alle  lessen van maroef.nl Hondencoach  verzet. Iedereen heeft een mail gehad. Heb je deze mail  niet gekregen laat het me dan even  weten in een pb

In verband met de hitte zijn alle lessen van maroef.nl Hondencoach verzet. Iedereen heeft een mail gehad. Heb je deze mail niet gekregen laat het me dan even weten in een pb ... Meer bekijkenMinder bekijken

3 weken geleden
Het boek puppy wijs is een absolute aanrader voor elke eigenaar die meer wil weten over de opvoeding en gedrag van je pup of volwassen hond. Top boek. 

Fotos van je vakantie  kan je op het originele bericht plaatsen
Delen wordt op prijs gesteld.

Het boek puppy wijs is een absolute aanrader voor elke eigenaar die meer wil weten over de opvoeding en gedrag van je pup of volwassen hond. Top boek.

Foto's van je vakantie kan je op het originele bericht plaatsen
Delen wordt op prijs gesteld.Win win win

𝙎𝙚𝙥𝙩𝙚𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙖𝙘𝙩𝙞𝙚𝙢𝙖𝙖𝙣𝙙

De vakantie zit er voor de meesten weer op. Plaats hieronder je leukste (vakantie)kiekje van je hond (of wees creatief 🐶) en wie weet win jij aan het eind van deze week ons boek PuppyWijs. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven 😊

Delen wordt gewaardeerd.
... Meer bekijkenMinder bekijken

4 weken geleden